Column Left

1 Ekim 2018 Pazartesi

ŞÖBİYET

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar










💙Şöbiyet💙
🌹Malzemeler 
20 yaprak baklavalık yufka
200 gr tereyağ veya margarin 
1 su bardağı çekilmiş ceviz
🌹Muhallebisi için 
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 tatli kaşığı şeker
🌹Şerbeti İçin
2 su bardağı şeker
2 buçuk su bardağı su
4-5 damla limon suyu
🌹hazırlanışı
Öncelikle şeker ve suyu tencereye alıp kaynatiyoruz kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu  ekleyip kısık ateşte 15 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakiyoruz.
Muhallebisi için tencereye sütü sekeri irmigi ve vanilyayi ekleyip karıştırarak  pişirelim ve soğumaya bırakalım
Tereyağınıda eritip beyaz köpüğünü süzgeçte süzüp hazır edelim.Baklava yufkasin tezgahin üzerine alalim hic bi katini ayirmayin✋ boyuna 6 parcaya enine ise 7 parca olacak şekilde kesiyoruz yani küçük kareler elde ediyoruz 👍daha sonra ortalarına bir tatlı kaşığı muhallebi uzerinde ceviz içi koyup üçgen şeklinde katliyoruz.Dikdortgrn tepsinize veya borcama uclari birbirini hafif  kapatacak şekilde diziyoruz.Ayni işlemi yufkalar bitene kadar uyguluyoruz.
Erittiğimiz tereyağını kaşıkla heryerine esit miktarda  dökuyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.
İlk sıcaklığı çıkan tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökuyoruz.
Not:Şerbet soğuk ,tatlınin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra yani fırından çıktıktan 2-3 dk sonra👍👍
Afiyet olsun

Hilalın Mutfağına Teşekkürler

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments