Column Left

19 Ekim 2018 Cuma

Kıymalı ıspanaklı el açması kol böreği

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar










Kıymalı ıspanaklı el açması kol böreği 
Hamur için
5 su bardağı un 
2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
.
iç harcı için
250 Gr dana kıyma
2 adet kuru soğan
1 bağ ıspanak
tuz ,pul biber,karabiber
1 çay bardağı sıvıyağ
.
üzeri için yumurta sarısı
.
Geniş bir kaba unu ve tuzu koyuyoruz suyu yavaş yavaş ilave ediyoruz ve hamurumuzu 5-6 dk yoguruyoruz 20 dk dinlenmeye bırakıyoruz. 
kıymayı tavaya koyup kavuralim üzerine dogradigimiz soğanları ve baharatlarını ekleyelim 5 dk daha kavuralim.
Yıkayıp kuruttugumuz ispanaklari ince ince dograyalim. 
Kavrulmuş kıymayı ıspanağı ilave edelim ve karıştıralım. 
Dinlenen hamurumuzu 8-9 bezelye ayıralım ve servis tabağı büyüklüğünde açıp sıvıyağ ile yaglayalim. 
Her bezeyi açıp her kata yağ surelim ve 15 dk dinlenmeye bırakalım.
Dinlenen hamurlardan 1 tane alıp tezgah üzerinde kenarlarından hafif hafif çekerek elimizle açalım. Yirtilmalar olacaktır önemli değil😃 
acabildigimiz kadar açtığınız hamurun kenarına yapım aşamalarında olduğu gibi ıspanaklı harçtan koyup rulo şeklinde saralim. Yağlanmış fırın tepsimize koyup üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede pişirelim. 
Afiyet olsun.


deryali_lezzetler'e teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments