Column Left

11 Ekim 2018 Perşembe

KAYMAGİNDA PEKMEZLİ KABAK

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar










KAYMAGİNDA PEKMEZLİ KABAK tatlısının tarifi geliyoooor🙃🙃 .Eğer kireç kaymağında hazırlanmış bu reçeli bu güne kadar yemediyseniz,kendinizi reçel yedim zanetmeyin.😉😉😉 Kireç kaymağında bekletilerek pişirilen reçellerin,tatlıların dışı çıtır çıtır,içi yumuşacık oluyor. ..
.

Malzemeler ; 1 kg Sakız kabaği veya balkabağı 
1 kg şeker 
Yarım limon 
3 su bardağı su 
2 su bardağı pekmez .
.

KİREC KAYMAGİ İCİN : 
200 gr sönmemiş kireç,toz olarakda olabilir(nalburdan satın alabilirsiniz)
5 lt su .
.

KİREC KAYMAGİNİN YAPİLİSİ 
Derince kaba sönmemiş kireci koyun üzerine 5 lt suyu ilave edin bir gece bekletin,ertesi gün su üste çıkacak kireç dibe çökecektir.
Üste çıkan duru su kireç kaymagidir.
Alta çöken kireci bulandırma dan üstteki duru suyu alalım .. İşte bu su kireç kaymagidir istediğiniz meyvede reçel yapımı için kullanabilirsiniz.
.
HAZİRLANİSİ ;

Kabagimizi soyup istediğiniz şekilde dogruyoruz,
10-12 saat kadar kirec KAYMAGİNDA bekletiyoruz.
Kireç kaymagindan aldığımız kabakları 4-5 kez iyice suyla yıkıyoruz ve bol suya koyup 2 saat bekletiyoruz. Bekleyen kabakların suyunu suzdurup alıyoruz. .
Geniş bir tencereye su şeker ve pekmezi ilave Edip kaynamaya bırakıyoruz. 
Kaynamaya başlayınca kabakları ilave edip kısık ateşte yaklaşık 3-4 saat pişiriyoruz 
Mümkün olduğunca karıştırmayalım.
Pişmeye yakın limonu nu ilave ediyoruz.
Pişen tatlımızı sicakken kavanozlara koyup kapağını sıkıca kapatıyoruz.
Buzdolabında uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
Afiyet olsuuun...@deryali-lezzetler  tarif için teşekkürler 

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments