Column Left

3 Eylül 2018 Pazartesi

FIRINDA ZEYTINYAĞLI BİBER DOLMASI

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar










🧡
🌿 FIRINDA ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI 🌿
🧡
👉 Malzemeler:
17-20 adet dolmalık biber

İç Harcı İçin:
1 - 1, 5 çay bardağı sıvı yağ
2 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı bulgur
1 adet orta boy havuç rendesi
2 adet orta boy domates (küp küp doğranmış)
Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
Yarım demet dereotu (ince kıyılmış)
1 çay kaşığı karabiber
2, 5 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tarçın
2, 5 tatlı kaşığı kuru nane
1, 5 tatlı kaşığı toz şeker
1, 5 çay kaşığı tuz
3/4 su bardağı sıcak su

Üzeri İçin:
Domates dilimleri

Sosu İçin:
2 su bardağı su
1 - 1, 5 yemek kaşığı salça
2 - 3 yemek kaşığı sıvı yağ
🧡
👉 Hazırlanışı:

Dolmalık biberleri yıkayın ve sap kısımlarını içine bastırıp çekerek veya bir bıçak yardımıyla çıkarın, içlerindeki tohumları silkeleyin.
Pirinç ve bulguru güzelce yıkayıp, suyunu süzün.
Sıvı yağ ile birlikte, yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsakları, orta ateşte tencereye alın.
Bir kaç dakika kavurduktan sonra salça ilavesini yapın.
Salçayla da bir kaç dakika kavurup, havuç rendesini ekleyin.
Beş dakika sonra, pirinç ve bulguru ekleyin ve yaklaşık 10 dakika daha kavurmaya devam edin.
Ardından baharat ilavelerini yapın ve karıştırın. (Ölçü vermeme rağmen, baharatları kontrollü olarak, damak zevkinize göre istediğiniz çeşit ve miktarda kullanabilirsiniz.) Domatesini de ekleyin ve karıştırın.
Son olarak, sıcak su ilavesini yaparak, tencerenin kapağını kapatın, suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
Ocağı kapattıktan sonra, maydanoz ve dereotunu ekleyin ve karıştırın. İç harcı, bir kenarda ılınmaya alın.
Hazır olan dolma harcı ile biberlerin içini çok tıka basa olmayacak şekilde doldurun ve ağız kısımlarını domates dilimi ile kapatın, uygun büyüklükte bir fırın tepsisine dizin.
Sos malzemelerini karıştırın ve dolmaların üzerinden gezdirerek tepsiye dökün. Dolmaların yarı seviyesine gelecek kadar su yeterli.
Tepsinin üzerini yağlı kağıt ve onun da üzerini alüminyum folyo ile kapatarak, fırınınızı 200 dereceye ayarlayın ve dolmaları fırına verin.

👇

Leziz tariflere teşekkürler

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments