Column Left

29 Ağustos 2018 Çarşamba

Kuru Cilde Ne İyi Gelir?

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar












Kuru Cilde Ne İyi Gelir?

Cilt kuruluğu, cildin çok fazla su ve yağ kaybetmesi durumunda ortaya çıkar ve hemen herkeste görülebilir. Özellikle kış aylarında (soğuk havalarda) düşük nem oranına bağlı olarak cilt kuruluğu şikayetlerinde artış olabilir.

Kuru cilt sertleşir, gerginleşir. Cilt rengi donuk, kül rengi bir görünüm alır. Kuruluğun şiddeti artıyorsa, pul pul dökülmeler oluşur, soyulur ve ciltte çatlamalar meydana gelir.
Cilt kuruluğu hafif bir şekildeyse, nemlendirici kullanımı ve günlük yaşantınızda alacağınız birkaç önlem ile kolayca giderilebilir. Şiddetli bir şekilde cilt kuruluğu problemi yaşıyorsanız, neler yapmanız gerektiğiyle ilgili olarak mutlaka bir dermatoloğa danışmanızı öneririz.

Cilt Kuruluğunun Nedenleri

Yaşın ilerlemesiyle birlikte yağ bezleri daha az çalışır ve cilt kurumaya başlar. Cilt esnekliğini ve nemini kaybetmeye başlar. Bu nedenle 40’lı yaşlardan itibaren düzenli olarak cilt tipine uygun bir nemlendirici kullanılması gerekir.
Kuru bir iklimde yaşan kişilerde cilt kuruluğu çok daha fazla görülür. Ayrıca soğuk havalar da cildin kurumasına neden olur. Böyle bir durumda, vücudunuzu iklimin olumsuz etkilerinden koruyacak şekilde giyinin (soğuk havalarda eldiven kullanmak gibi) ve düzenli olarak nemlendirici kullanmaya özen gösterin.



Uzun süre, korunmasız bir şekilde güneşe maruz kalmak hem cilt sağlığını ciddi şekilde bozar hem de cildin kurumasına neden olur.
Egzama ve sedef hastalıkları cildin kurumasına sebep olur. Çocukluğunda egzama benzeri bir cilt hastalığı geçiren kişilerin yetişkinlik döneminde cilt kuruluğu problemi yaşama oranında artış gözlenmiştir.
Hamilelik, menopoz dönemi ve tiroid hastalıklarının sebep olduğu hormonal değişikliklere bağlı olarak cilt kuruluğu oluşabilir.
Bazı kremler ve ilaçlar cilt kuruluğuna sebep olabilir. Bu ilaç ya da kremlerin kullanımı bırakıldığında cilt normal haline dönecektir.
Gün içinde cildi suyla çok fazla temas eden kişilerde (hemşireler, kuaförler, temizlik görevlileri vb.) cilt kuruluğu oluşabilir. Bu kişilerin sık sık nemlendirici kullanması önerilir.
Klor miktarı çok fazla olan havuzlarda yüzmek de cilt kuruluğuna sebep olabilir.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments