Column Left

15 Ocak 2017 Pazar

Tart Kalıbında Köfteli Pilav

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Tart Kalıbında Köfteli Pilav
Malzemeler ;
2 su bardagı pırınc
Tereyag ve sıvı yag
2,5-3 su bardagi kadar sıcak su
İstege göre tavuk suyu yada bulyon
Tuz
2 tane kesme seker
3-4 damla lımonun suyu
Koftesı ıcın ;
250-300 gram  kiyma
Galeta unu yada ekmek ıcı
Kımyon
Karabiber
Tuz
Toz kırmızı biber
1 tane yumurta
1 tane sogan
Domates Sosu İcin ;
2-3 tane domates yada kıslık domates sosu
1-2 dis sarımsak
Tuz
2 tane patates
Yapılısı ;
İlk olarak pırıncı tuzlu sıcak suda bekletın. Koftesı ıcın tum malzemeyı
bir kaba alıp güzelce yogurun. Cevız buyuklugunde parcalar koparip elınızle
yuvarlayın. Dınlenmesı buzdolabinda bekletebılırsınız. Normal pırınc pılavı
yapar gıbı pılavi hazirlayin. Pılava lezzet ve parlaklik vermesı ıcın her zaman
seker ve lımon suyu kullanirim. Pilav demlenirken. Küp küp dogranmıs patates ve
köfreleri kızartın. Domates sosunu hazırlayıp rende sarımsak ile biraz pisirin
ve köfteleri atıp 3-4 dakika daha pisirin. Tart kalibina güzelce pılavı yayıp
servis tabagına ters cevirin üzerine köfte ve patatesi ekleyip servis yapın.Beyhan’ın Mutfagı ‘na Tesekkürler




Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments