Column Left

2 Ocak 2017 Pazartesi

Muzlu Rulo Pasta

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Muzlu Rulo Pasta


Pandispanyası icin:
4 adet yumurta.
1 cay bardagı seker.
1 paket vanilya.
Yarım p kabartma tozu.
1 su bardagı un.
Yumurtaların akı kar haline gelene dek cırpılır, sonra sarıları ile seker katılıp iyice cırpılır.
Unu, vanilya ve kabartma tozu eklenip cırpılır.
Koyu akıcı bir hamur yapılır.
Yaglı kâgıt serili, orta boy kare fırın tepsisine dökülüp, spatula ile yayılır.180d 8-10dakika kadar pisirilir.
Üzerine nemli bir bez örtüp sogumaya bırakılır.
Kreması icin. 1 su bardagı süt, 1 cay bardagı seker, 1 yumurta sarısı, 2 corba k un, cırpılarak pisirilir.
Ayrı bir kapta 1p krem santi paketin üzerindeki tarife gore cırpılır, dolapta 15 dakika kadar bekletilir.
Soguyan kremanın icine hazırlanan krem santi katılıp,pürüzsüz olana dek cırpılır.
Soguyan pandispanyayı servis tabagına alıp elimizi ıslatıp,alt üst üzerine hafif bastırıyoruz.
Kremanın yarısından biraz daha fazla iyice sürülür.
Butun muz kenarında konur, rulo sarılır, tek kat sarılıyor zaten, ne cok kalın, ne cok ınce oluyor.Kalan krema üzerıne ve kenarlarına sürülür.
Dolapta bir kac saat beklettikten sonra, servis yapacagınız zaman, sıvı cikolata sosu dökulur.
Bır gece bekletılırse daha güzel olur, cıkolata sosu dökmeden bekletın.
Tarifi icin https://www.instagram.com/hacerinmutfagi/’na Tesekkürler


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments