Column Left

12 Ocak 2017 Perşembe

Mayalı Açma

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Mayalı Açma
Malzemeler:
1 su bardagı kadar su
1 su bardagı kadar sıvı yag
1 su bardagı süt
1 yemek kasıgı kuru maya veya 1 paket yas maya
4 yemek kasıgı kadar toz seker
1 yemek kasıgı kadar tuz
7-9 su bardagı kadar arası un (kontrollü ekleyin)
2 tane yumurta (sarısı üzerine)
Yapılısı:
Su ve sütü hafif eli yakacak kadar ısıtın.Yarısını hamur yogurma kabına alıp maya ve sekeri ekleyin, 2 yemek kasıgı un ekleyip karıstırın ve 5 dakika bekletin.Kalan sıvı malzemeleri, yumurta akı, 6 bardak kadar un ve üzerine tuzu ekleyip yogurmaya baslayın.Ele hafif yapısan yumusak homojen bir hamur olana kadar gerektigince un ekleyerek hamuru yogurun.Yuvarlak yapıp tekrar kabına alın. Uzerine strec kapatıp 2 katına çıkana kadar mayalanmaya bırakın (yaklasık 1 saat) Hamurdan mandalina büyüklügünde bezeler yapın.Bir tane alıp elinizi yaglayıp tezgahta biraz acın. Seritler kesip verev olarak dolayın ve ters taraftan burarak uclarını birlestirin. Veya uzun cubuk yapıp ikiye katlayın ve burduktan sonra uclarını birlestirip acma seklini verin. Hepsine sekil verdikten sonra tepside iki katına cıkana kadar mayalandırın ve 220 C dereceli onceden ısıtılmıs fırında altı üstü kızarana kadar pisirin. İki tepsi cıkıyor yaklasık, yarı zamanda gerekirse tepsileri alt üst edip yer degıstirmeyi unutmayın.Ilıkken kaba aktarıp temiz bir bez ile örtüp kurumamalarını saglayın. Ilınınca taze iken posetlere koyup havasını alıp derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Aksamdan cıkarıp kendiliginden cözdürerek veya cok kısıkta ısıtarak ilk günki tazeliğinde mayalı acmalarınızı kahvaltılar veya cayın yanına cıkarabilirsiniz.Simdiden kolay gelsın.
Afıyet olsun

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments