Column Left

30 Aralık 2016 Cuma

Triliçe

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Triliçe
Malzemeler:
Keki İcin:
6 adet yumurta ( sarısı ve beyazı ayrılmıs olacak )
250 gram pudra sekeri
400 gram un ( Ben yaklasık olarak 300 gr un kullandım)
Yarım cay bardagı ılık süt
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım cay kasıgı krem tartar ( Ben kullanmadım )
Çeyrek cay kasıgı tuz
Islatmak İcin:
1,5 kilo süt
1,5 kutu krema 
Üzeri İcin:
100 gram süt tozu ben sut tozu kullanmadım
Karamel sos Carte Dor hazır karamel sosunu kullandım, dilersenız kendiniz hazırlayabilırsiniz)
Yapılısı:
Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın.
Beyazları cırpma kabına alıp, sekerin yarısını ve tuzu ekleyip, kar hale gelene kadar mikserle cırpın.
Yumurta sarılarını kalan sekerle beraber cırpın ve ılık sütü ilave edip, Un, vanilya ve kabartma tozunu icine eleyin.Sütle cırpılmıs yumurta ve elenmis un karısımını bir kac kerede kar haline getirdigimiz yumurta aklarına ilave edin. Bu aşamada mikser kullanmayın. Karıştırma işlemini yumurta aklarını söndürmemek icin bir spatula yardımıyla yavasca yapın. Tercihen kare ya da dikdörtgen fırın kabına ( ben kare borcama yaptım ) yağlı kağıt serip karışımı içine dökün. Bir kaç defa hafifçe tezgaha vurarak icindeki hava kabarcıklarının cıkmasını saglayın. 180 derecede önceden ısıtılmıs fırında pisirip, pisen keki ızgara tel üzerinde sogutun ve altındaki yaglı kagıdı dikkatlice cıkarın. Krema ile sütü cırpıp yarısını icinden sogumak üzere keki cıkardıgımız bos borcama dökün. Kekin altını bazı yerlerinden kürdanla delerek icine süt döktügümüz borcama yerlestirin. Kekin üzerini de kürdanla delerek kalan sütlü kremayı yavasca dökün ve tamamen sütün cekmesini bekleyin. Sütü tamamen ceken kekin üzerine süt tozunu eleyin. ( Ben süt tozu dökmedim, dilerseniz siz bu asamada ekleyebilirsiniz) Daha sonra bolca karamel sos döküp 2-3 saat buzdolabında sogutup servis yapın.
Afiyet olsun..
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments