Column Left

27 Aralık 2016 Salı

Süt Dilimi

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Süt Dilimi
Malzemeler:
3 adet Yumurta
1 cay bardagı yogurt
1 su bardagı Sıvı Yag
1,5 su bardagı Pudra sekeri
1 paket kabartma Tozu
1 paket Vanilya
25 gr. Kakao
1,5 su bardagı Un
Kreması İcin:
1 paket Labne Peyniri
4 paket krem santi
1,5 su bardağı Soguk Süt
2 yemek kasıgı Bal
3 yemek kasıgı Pudra sekeri
Yapılısı:
Yumurta pudra sekerini cırparak baslıyoruz. Diger tüm malzemeleri yavas yavas ekleyerek mikserle cırpıyoruz. İki tepsinin icine yaglı kagıt seriyoruz. Kek hamurunun yarısını bir tepsiye yarısını diger tepsiye döküyoruz. Tepsiyi tezgaha vurarak icindeki hava boslugunu alıp düzeltiyoruz.Önceden ısıtılmıs 180 derece fırında iki tepsi keki de pisiriyoruz. Zaten cok kısa sürede kek pisecek 8-10 dakikada Bir kasede krem santi ve sütü güzelce mikserle cırpıyoruz. İcine bal ve sekeri ekleyip cırpmaya devam ediyoruz. En son labne peynirini ekliyoruz. Karıstırıyoruz. Buzdolabında 30 dakika sogutuyoruz. Fırından cıkan kekleri sogutuyoruz. Bir tepsi kekin üstüne tüm kremayı bosaltıp büyük bir bıcak yardımıyla düzeltiyoruz. diger keki de üzerine yerlestirip buzdolabına koyuyoruz. Sabaha kadar o sekilde bastırıyoruz. 4 parmak kalınlıgında uzunlamasına dilimliyoruz. Enine 3 parmak kesip süt dilimi elde ediyoruz. Keserken bıcağı her defasında temizliyoruz..Daha sonra servise suna bılırsınız 
Afıyet olsun.
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments