Column Left

8 Aralık 2016 Perşembe

Mayalı Hamurdan Ispanaklı Börek

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Mayalı Hamurdan Ispanaklı Börek

Malzemeler:
1 kg kadar ıspanak
2 adet büyük sogan
Sıvıyag,Tuz,Salça

Hamuru İcin:
1 Tatlı kasıgı kuru maya
İstenılen mıktarda Un,Tuz

Üzerı İcin:
1 cay bardagı yogurt
3 yemek kasıgı sıvı yag
1 tane yumurta
Çörek otu , Susam

Yapılısı:
Öncelıkle hamuru icin olan tum malzeme genis bır kaba alınıp yogrularak ele yapısmayan bır hamur yapın.Daha sonra hamurun dınlenıp mayalanması icin yaklasık 2 saat kadar sıcak bır ortamda uzerı kapaklı bır kabın icerisinde sofra bezıne sararak dınlendırın.O orda dınlenırken ıspanaklı icini hazırlayalım.Once ıspanakları dograyıp yıkayalım ve haslayalım.Sonra soganları kücük kücük dograyıp sıvıyagda pembelesene kadar pisiriyoruz.Sogan pembelestıkten hemen sonra salcasını , tuzunu , pulbıberını atıp 1 dk da oyle pisirdikten sonra uzerıne hasladıgımız ıspanagımızı koyup onunla beraber iyice kavurduktan sonra mayalanan hamurumuzdan iki avuc buyuklugunde koparıp tepsının buyuklugune gore acıyoruz.Daha sonra yaglanmıs yuvarlak tepsıye serıyoruz ve hazırladıgımız ıspanak harcını uzerıne dokuyoruz.Tekrar aynı buyuklukte hamur alıp tezgahta onuda tepsının buyuklugune gore acıp ıspanaklı harcın uzerını onunla kapatıyoruz.Daha sonra bır kasenın icine 1 cay bardagı yogurdumuzu , yumurtamızı , sıvı yagımızı koyup çatalla bıraz cırptıktan sonra onu da ıspanaklı pratık böregımızın uzerıne fırca yardımıyla suruyoruz.Üzerıne susam ve çörek otu serpip resımdekı gıbı kestıkten sonra önceden ısıtılmıs fırında altı üstü kızarana kadar pisirin.

Afıyet Olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments