Sponsorlu Bağlantılar
Kadayıflı Cevizli Sarma
Malzemeler:
14 tane baklavalık yufka
150 gram taze kadayıf
125 gram tereyagı
4 yemek kasıgı sıvı yag
1,5 su bardagı ögütülmüs ceviz
14 tane baklavalık yufka
150 gram taze kadayıf
125 gram tereyagı
4 yemek kasıgı sıvı yag
1,5 su bardagı ögütülmüs ceviz
Şerbeti İcin; 3,5 su bardagı su
2,5 su bardagı seker,
1 tatlı kasıgı limon suyu
2,5 su bardagı seker,
1 tatlı kasıgı limon suyu
Yapılısı:
Bir tencereye serbeti icin seker su ve limon suyunu ekleyip kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra kısıga yakın orta ateste yaklasıķ 20 dk daha kaynatmaya devam edip sogumaya bırakıyoruz. Tereyagına sıvı yagı da ekleyip eritiyoruz. 2 adet baklava yufkasını üst üste tezgaha seriyoruz. Üzerine 2 yemek kasıgı yag gezdirip fırca yardımıyla her yerine sürüyoruz. Uc kısmına düz bir sekilde boydan boya göz kararı ceviz ve kadayıf ekleyip sıkıca rulo yapıyoruz. 4-5 cm uzunluğunda kesip fırın kabına sık sık yanyana diziyoruz. Diger yufkalara da aynı islemleri uygulayıp, üstlerine kalan yagı sürüyoruz. Önceden 175 dereceye ısıtılmıs fırında iyice kızarana kadar pisiriyoruz. Tatlı sıcakken üzerine tamamen sogumus olan serbeti döküyoruz. Şerbetini cekip soguyunca servis yapıyoruz. Şerbet iyice sogumus olmalı dilerseniz ilk sıcaklıgı cıkınca buzdolabında sogutabilirsiniz. Simdiden kolay gelsın hanımlarr
Afiyet olsun..
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments