Sponsorlu Bağlantılar
Havuç Lokumu
Malzemeler:
1 kilo havuc
5 tepeleme yemek kasıgı nısasta
1 su bardagı seker
1 su bardagı su
1 kilo havuc
5 tepeleme yemek kasıgı nısasta
1 su bardagı seker
1 su bardagı su
Bulamak İcin:Hindıstan cevızı
Süslemek İcin; toz fıstık
Süslemek İcin; toz fıstık
Hazırlanısı:
Havucları soyup haslıyoruz.İyıce yumusadıktan sonra eziyoruz.Ezdigimiz havucu bir tencereye ekleyip üzerine seker nisasta ve suyu ilave edip altını acıyoruz.Karıstırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pisiriyoruz.Ardından karısımı dökecegimiz borcamı hafif ıslatıp karısımı dökuyoruz.1 gece buzdolabında bekletıyoruz.Beklettıkten sonra lokum büyüklügünde kesıp, sekil verdıkten sonra Hindıstan cevizıne buluyoruz. Servıse sunarken toz fıstıkla suslüyoruz.
Havucları soyup haslıyoruz.İyıce yumusadıktan sonra eziyoruz.Ezdigimiz havucu bir tencereye ekleyip üzerine seker nisasta ve suyu ilave edip altını acıyoruz.Karıstırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pisiriyoruz.Ardından karısımı dökecegimiz borcamı hafif ıslatıp karısımı dökuyoruz.1 gece buzdolabında bekletıyoruz.Beklettıkten sonra lokum büyüklügünde kesıp, sekil verdıkten sonra Hindıstan cevizıne buluyoruz. Servıse sunarken toz fıstıkla suslüyoruz.
Afiyet olsun.
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments