Column Left

16 Aralık 2016 Cuma

Haşhaşlı Rulolar

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Haşhaşlı Rulolar
Malzemeler:
2 adet taze yufka
2-3 yemek kagığı tepeleme hashas ezmesi
1 su bardagına yakın sıvı yag
Yarım su bardagı cekilmis ceviz ici
Yapılısı:
Yufkayı tezgahın üzerine serin.
Hashası derin bir kaba alın sıvı yag ekleyerek inceltin.
Yufkanın her yerine gelecek sekilde elinizle sürün.Ceviz serpistirin.
Üzerine 2.yufkayı serin.
Bıcak yardımı ile önce 4 esit parcaya kesin.
Her bir parcayı ise ayrıca 4 esit parcaya kesin.
Yufka büyük ise 6 parcaya da kesilebilir.
Her bir parcayı ise kenarlarını ice kıvırmadan rulo sarın.
Yaglı kagıt serili fırın tepsisine dizin.
180 derece fırında kızarana kadar pisirin.
Daha sonra servis yapa bılırsınız.
Afıyet olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments