Column Left

15 Aralık 2016 Perşembe

Elma Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Elma Tatlısı
Malzemeler:
4 adet elma
8 yemek kasıgı toz seker
8 yemek kasıgı dovulmus ceviz
4 cay kasıgı tereyagı
1 cay bardagı su
Yapılısı:
Elmaları soyup, ikiye bölün, cekirdek kısmını oyarak cıkarın,yayvan bir tencereye dizin. Ortalarına birer kasık toz seker koyun. Tencerenin dibine suyu koyup kısık ateste 25 dakika pisirin. Her elmanın üzerine yarım cay kasıgı tereyagı koyup, pisirmeye devam edin. Tencerenin dibinde 2-3 yemek kasıgı serbet kalınca ocagı söndürün. Elmaları servis tabagına alıp, tencerenin dibinde kalan serbeti üzerlerine gezdirin. Ortalarını cevizle doldurup servis yapın. İsteyen krem santı ya da kaymakla da süsleyebilirsınız.
Afıyet olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments