Column Left

27 Aralık 2016 Salı

Çatlak Çörek

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar


Çatlak Çörek
Malzemeleri:
250 gr tereyagı veya margarin
1 cay bardagı sıvı yag
1 cay bardagı yogurt
Yarım kahve fincanı sirke, tuz
1 kahve fincanı maden suyu
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
4,5-5 su bardagı un tuz
İci İcin:
200 gr rendelenmis kasar peyniri
4/1 kangal sucuk veya 4-5 sosis (arzuya göre)
1 yumurtanın sarisi
Yapılısı:
Derin bir kabin icerisine eritilmis yagı sıvı yagı yogurdu, yarım kahve fincanı sirkeyi, 1 kahve fincani maden suyunu, kabartma tozu,tuz ve yumurtayi karistıralım. Unu yavas yavas ekleyerek kulak memesi yumusakligında bir hamur yapalım.Hamuru bir kac saat, buz dolabında bekletelim.Limon büyüklügünde parcalar koparıp, bezeler yapalım.Merdane yardımıyla cay tabagı büyüklügünde acalım. 1 tatlı kasıgı rendelenmis kasar peynırı ve 1 dılım sucuk veya sosıs koyup, kapatalım..Yuvarlak sekıl verıp,tepsıye dizelim.Üzerine yumurta sarisi sürüp, keskin bir bıcakla carpı seklinde cizelim. Önceden ısıtılmıs 180 dereceli fırında üzerlerine ve altları kızarıklık pembe renk alana dek pisirelim. Ve hemen fırından cıkaralım.Daha sonra servıs edelim .  Afıyet olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments