Column Left

20 Kasım 2016 Pazar

Lazanyalı Pratik Börek

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Lazanyalı Pratik Börek

Malzemeler:
200 adet lazanya
100 gram tereyagı
1 corba kasıgı sıvıyag
1 tane yumurta
Yarım su bardagı süt

İc Harcı İcin:
Maydanoz
Beyaz Peynır

Uzeri İcin:
Kasar peynirı

Yapılısı:
Öncelıkle boregi pisirecegınız kalıbınızı tereyagı ile yaglayınız.Peynırı ufalayın ve maydanozla karıstırın.Buyuk Bir tencereye su doldurun,icine tuz ve sıvı yagı ekleyın.Su kaynadıktan sonra icine haslanması icin lazanyaları ekleyın.Lazanyaları haslayın ama cok haslarsanız dagılabılırler,fazla haslamamaya dıkkat edın.Haslanan lazanyaları bırbırıne yapısmamaları icin soguk sudan gecirin.Yumurtayı catalla cırpıp tereyag ve süt ıle karıstırın.Lazanya yapraklarını tek kat tepsıye doseyin.Yaprakların her bır katına yumurtalı karısımdan surün ve uzerıne peynırli maydanoz karısımından serpin.Yapraklar Bıtınceye kadar aynı islemı yapın.En son uzerine rendelenmis kasar peynırı serpin ve onceden ısıtılmıs 180 derece fırında uzerı kızarıncaya kadar pisirin.
Afıyet olsun


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments