Column Left

19 Kasım 2016 Cumartesi

Ispanaklı Kek

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Ispanaklı Kek

Malzemeler:
350-400 gram kadar ıspanak
3 tane yumurta oda sıcaklıgında
1 su bardagı + 1 yemek kasıgı toz seker
1 cay bardagı süt
1 cay bardagı sıvı yag
2,5 su bardagı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanılya
1 cay kasıgı karbonat
Birkac damla lımon
Kakaolu Kısım İcin:
1,5 yemek kasıgı kakao
1 yemek kasıgı su

Yapılısı:
Oncelıkle ıspanakların sadece yapraklarını yıkayıp bır tencereye alın.Yapraklarsuyunu bırakıp dirılıgını kaybedınce ocagı kapatın.Ispanakları blendırdan gecırın.1 su bardagı kadar ıspanak püresi olacaktır.Yumurtalari sekerle bırlıkte cok ıyı kopürene kadar 3-4 dk kadar cırpın.İcine ıspanak püresı süt sıvı yagı ekleyip tekrar cırpın.Unu kabartma tozu ve vanılyayı eleyıp karısıma ılave edın. Üstune karbonatı da ekleyıp bırkac damla lımon sıkın.Mıkser kullanmadan karıstırın ve kek kalıbını yaglayıp unlayın.Karısımın yarısından fazlasını kalıba dokün.Gerı kalan kısıma kakaoyu ve ayırdıgmız suyu ekleyın ve karıstırın.Kekın ortasına dökün.180 derecelık fırında pisirin.Pişip pısmedıgını kurdan batırarak kontrol edın.
Afıyet Olsun


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments