Column Left

28 Kasım 2016 Pazartesi

Fındıklı Çörek

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Fındıklı Çörek

Malzemeler:
1 su bardagı sıvı yag
3 su bardagı süt ( ılık)
Yas Maya (yarım)
2 tane yumurta (Bırinin sarısı üzerine)
2 yemek kasıgı kadar seker
1 tatlı kasıgı sılme tuz
Alabildigi kadar un

İc Malzemesi:
1 su bardagı fındık (kırılmıs)
3 yemek kasıgı seker
1 su bardagı tahin

Hazırlanışı:
Süt,seker,süt,maya karıstırılır.Daha sonra sıvı yag,yumurta,tuz ilave edilip karıstırılır.Azar azar un eklenerek kulak memesi yumusaklıgında bir hamur elde edilir.Daha sonra üzeri kapalı sıcak bir ortamda hamurun 2 katı olana kadar beklenır.Ayrı bir yerde seker,tahin,fındık karıstırılır.Mayalanmıs olan hamurdan 4 esit parcalar koparılır.Her parcayı dik dörtgen sekil de acın ve icine tahin, fındık,seker karısımı sürülür.Acılan hamur sarılarak rulo yapılır ve verev seklinde kesilerek parcalara ayrılır.Yaglı kagıt serilmis tepsiye dizilir,üzerine de yumurta sarısı sürülür.Önceden ısıtılmıs 180 derecelik fırında üzeri kazarana kadar pisirilir.

Simdiden Afiyet Olsun...
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments