Column Left

30 Kasım 2016 Çarşamba

Bal Parmak Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bal Parmak Tatlısı

Malzemeler:
Oda sıcaklıgında 125 gr. tereyagı
Yarım cay bardağı sıvı yag
2 adet yumurta
4 yemek kasığı pudra sekeri
Yarım paket kabartma tozu
Çay kasığının ucuyla tuz
Un

Şerbeti İcin:
3 su bardagı su
2,5 su bardağı seker
1 cay kaşıgı limon suyu
Üzeri İcin:
 İrmik

Yapılısı:
Şerbet malzemelerini bir tencereye alıp kaynatıyoruz. Kaynamaya baslayınca ocagı biraz kısıp yaklasık 10 dakika daha ocakta tutup sogumaya bırakıyoruz. Hamuru için; yag ve şekeri mikserle cırpıp un dısındaki tüm hamur malzemelerini ekliyoruz. Son olarak ele yapısmayan yumusak bir hamur elde edecek sekilde yavas yavas unu ekliyoruz. Hamurdan ceviz büyüklügünde parcalar koparıp yuvarlayıp, fotoğraftaki gibi uzatıyoruz. Her yerini irmige bulayıp yaglı kagıt serilmis tepsiye diziyoruz. Önceden 180 dereceye ısıtılmıs fırında kızarana kadar pisiriyoruz. Cıktıktan sonra 4-5 dakika bekleyip, ılıyan serbeti üstlerine döküyoruz. Şerbeti cekmesi icin birkac saat bekletiyoruz. Daha sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun..
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments