Column Left

22 Ağustos 2015 Cumartesi

Un Helvası

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Un Helvası
Malzemeler
125 gr margarin veya tereyağ
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
Hazırlanışı
Su ve şeker ufak bir tencerede şeker eriyene kadar ılıtılır. Teflon tencerede margarin ve sıvıyağ eritilip azar azar un eklenir hızlı bir şekilde karıştılırılır un kahverengi oluncaya kadar kavrulmaya devam edilir kavrulan una yavaş yavaş ılık şerbet eklenir be çok hızlı bir şekilde topaklanmasına izin vermeden karıştırılır suyunu çekince 1-2 dk daha ocakta bekletilip altı kapatılır ve tencerenin ısısıyla yanmsması için bir süre daha karıştırılır. Hafif ılık olunca kaşıkla şekil verilip ceviz fıstık vs ile süslenir. Afiyet olsun…Mutfakta Mutluluk Var'a Teşekkürler

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments