Column Left

7 Ağustos 2015 Cuma

REÇELLİ KURABİYE

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

REÇELLİ KURABİYE
MALZEMELER
200 gram margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil
3,5 su bardağı un (unu azar azar ilave edin)
Böğürtlen reçeli (vişne reçeli, çilek reçeli, nutella vb)
ÜZERİ İÇİN
Pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Oda ısısındaki margarinimizi ve diğer malzemelerimizi bir kabın içerisine koyup kulak memesi yumşaklığında bir hamur hazırlıyoruz. Kurabiye poğaça gibi hazırladığımız tüm hamurların en önemli noktası çok iyi yoğurulmasıdır buna dikkat etmelisiniz. Hamurumuzu 15 dakika dinlendirdikten sonra merdaneyle 3-5 mm kalınlığında açıyoruz. İstediğiniz kurabiye kalıplarıyla kesiyoruz. Ben kalp kalıbı kullandım. Kestiğimiz kurabiyelerin bir kısmının ortasını küçük boy kalıpla kesiyoruz, böylece hamurlarımızın bir kısmı kurabiyemizin alt kısmını bir kısmı da üst kısmını oluşturacak. Fırın tepsimizi yağlayıp veya yağlı kağıt serip hamurlarımızı tepsimize diziyoruz. Önceden ısıttığımız 170 derecede fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. Kurabiyelerimiz piştikten sonra ortası delik olmayan kurabiyelerimizi alıp üzerine nutella sürüyoruz veya reçelimizden koyup üzerine delik olan diğer kurabiyemizi koyuyoruz. Üzerlerine pudra şekeri serpip (isteğinize bağlı) servis edebilirsiniz.AFİYET OLSUN.Semra'nın Mutfağı'na Teşekkürler

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments