Column Left

7 Ağustos 2015 Cuma

NUTELLALI ÇİÇEK EKMEK

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

NUTELLALI ÇİÇEK EKMEK
MALZEMELER
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı toz şeker
1 paket instant maya veya yaş maya
Alabildiği kadar un
ARASI İÇİN
Nutella (350 gram)
ÜZERİ İÇİN
1 adet bütün yumurta
HAZIRLANIŞI
Büyük bir kaba süt, yumurta, sıvı yağ, toz şeker, tuz ve mayayı iyice karıştırıp unu yavaş yavaş ilave edin. Kulak memesi yumşaklığında bir hamur yapın. Üzerini streç folyoyla kapatıp dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamurunuzu 8 eşit bezeye bölün. Bir çiçek ekmek için 4 bezeyi ayırın. 4 bezeyi hafif unlayarak merdane yardımıyla kek kalıbının tepsisi kadar açın. Kek kalıbının altını yağlayın. Üzerine fırın kağıdını yuvarlak bir şekilde kesip kek kalıbını altına yerleştirin ( bu işlem hamura nutellayı sürerken kaymasın diye yapılıyor.) Elinizle düzeltip fırın kağıdının tepsiye iyice yapışmasını sağlayın.
Açtığınız yufkayı fırın kağıdının üzerine yerleştirip üzerine nutellayı sürün ve diğer 2 yufkayıda aynı şekilde açıp arasına nutella sürüp diğer yufkanın üzerine koyun. En son 4. bezeyide açıp nutellanın üzerine düzgün bir şekilde kapatın. Etrafını elinizle iyice düzeltin ki şekli tam yuvarlak olsun. Tepsideki nutellalı hamurun tam ortasına 1 su bardağını ters kapatıp hamurun 4 kenarından eşit şekilde kesin.
Kestiğiniz 4 parçanın tam ortasından bir daha kesip 8 parça yapın. Bu 8 parçanında da tam ortalarından yine kesiyoruz ve hamurunuz 16 parçaya kesilmiş oluyor. Kestiğiniz hamurları yan yana olan iki parçayı tutup tam tersi hizada 2 tur çevirip uçlarının birbirine iyice yapıştırarak birleştirin ve kestiğiniz bütün hamura aynı işlemi uygulayın. Diğer kalan 4 bezeyede aynı işlemi uygulayın. Şekil verme işlemi biten ekmeği 45 dakika dinlendirin. Üzerine yumurtayı çırpıp fırçayla sürün ve 190 derecede fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişirin. Soğuyunca servis yapın.AFİYET OLSUN..Semra'nın Mutfağı'na Teşekkürler

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments