Column Left

13 Ağustos 2015 Perşembe

Kol Böreği

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Kol Böreği
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
1 su bardağı zeytinyağ
Tuz
1 pak kabartma tozu
Un ( yaklaşık 4,5 bardak)
İç harcı
4 ad patates
150 gr kıyma
2 ad soğan
Maydonoz
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Zeytinyağ
Üzeri için
2 kaşık tereyağ
2 kaşık zeytinyağ
Hazırlanışı
İlk olarak patatesler soyulup haşlamaya koyulur bu sırada hamur hazırlanmaya başlanır süt su zeytinyağ tuz ve kabartma tozu karıştırılıp un yavaş yavaş eklenip yoğrulmaya başlanırele yapışmayan bir hamur elde edildiğinde üzerine nemli bir bez örtülüp dinlendirilir. İç harç için olan soğan yemeklik doğranıp zeytinyağda kavrulur kıyma eklenip birkaç dakikada o kavrulur salça eklenir kavrulur tuzu karabiberi eklenir Haşlanan patatesler ezilir ve kıymalı karç ile karıştırılır soğuyunca ince kıyılmış maydonoz eklenip karıştırılır.
Hamurumuzu 8-10 bezeye (tepsinize göre) ayırıp un serpili tezgahta açabildiğimiz kadar ince açıyoruz yufkayı 3/2 katlıyoruz katladığımız tarafa iç harç koyup rulo yapıyoruz ve tepsiye diziyoruz. Bütün hamur bitince zeytinyağ ve tereyağı eritip üzerindeki köpükleri alıyoruz ve böreklerin üzerine gezdiriyoruz. 180-200 derecede 30 dk kadar kontrollü olarak altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkınca nemli bir mıtfak havlusu örtüp dinlendiriyoruz. Afiyet olsun...Mutfakta Mutluluk Var'a Teşekkürler

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments