Column Left

10 Ağustos 2015 Pazartesi

Hindistan Cevizli Kek

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Hindistan Cevizli Kek
4 adet yumurta (2 tanesinin akı ayrılacak)
1 su bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı süt
1,5 çay bardağı sıvıyağ
80 gr’lık sütlü çikolata
2 su bardağı elenmiş un
2 yemek kaşığı kakao
1pk kabartma tozu
1 su bardağına yakın hazır kakaolu süt (üzeri için)
Kekin ortası için:
2 adet yumurtanın akı
1 çay bardağı pudra şekeri
5 yemek kaşığı hindistan cevizi
Yumurtanın aklarını çırpma kabına ayırıp, üzerine pudra şekeri ilave edin. Mikserle iyice çırparak köpükleşince hindistan cevizini ekleyip tekrar çırpıp, koyulaşan karışımı kullanıma hazırlayın.
Hazırlanışı:Sütü küçük bir tencereye koyup iyice ısıtın. İçerisine çikolataları küçük parçalar halinde koyup karıştırarak eritin. Ayrı bir yerde çırpma kabında yumurta ile şekeri beyazlaşana kadar çırpın. İçerisine yağı, sütte eritilmiş çikolatayı, kakaoyu, unu ve kabartma tozunu koyup mikserin düşük ayarı ile karıştırın. Kek kalıbını yağlayıp, kek hamurunun yarısını kalıba boşaltın. Ortasına kenarlara taşmayacak şekilde hinditan cevizli karışımı yerleştirin. Kalan kek hamuru ile üzerini kapatıp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Fırından çıkardıktan hemen sonra arzu ederseniz üzerine kaşıkla soğuk kakaolu sütü gezdirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.Afiyet Şeker Olsun… Kek Dünyası'na  Teşekkürler

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments