Column Left

16 Ağustos 2015 Pazar

Fransız Ekmeği

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Fransız Ekmeği
Malzemeler :   375 gram yogurt 630 gram un 15 gram yasmaya 1 yumurta 60 gram su 15 gram tereyag 10 gram toz seker 10 gram tuz       Yapilisi :   Küçük bir tencerede, yogurdu, tereyag, toz sekeri katarak kisik ateste tereyag eriyene kadar isitiyoruz ve ocaktan aliyoruz.   Elde ettigimiz karisimi ilimasini bekleyince, yogurma kabina, yas mayayi suyla birlikte eritiyoruz. Yumurtayi yogurt karisima döküp karistiriyoruz. Yogurma kabindaki mayanin uzerine unu ilave ediyoruz, sonra yogurdu ve en son tuzu. 5 dakika boyunca yoguruyoruz. Hamurun civik olmasi normaldir.  Yogurduktan sonra hamuru uzerine nemli bez örtüp mayalandirmaya birakiyoruz. Mayalanan hamuru 14 beze ayiriyoruz. Tepsiye dizip uzerlerine makas yardimiyla ortadan kesiyoruz. Ve tekrar tepside mayalandiriyoruz 40 dk boyunca. Uzerlerine un serpistirip 200° turbo firinda 15 dk pisiriyoruz. Ekmekçiklerin üzerlerine yumurta sarisi sürmüyoruz.   Firinda çikar çikmaz afiyetle tereyagla birlikte mideye indiyoruz :) Mutfaktan Mis Kokular'a Teşekkürler




Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments