Column Left

7 Ağustos 2015 Cuma

ÇÖREK

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

ÇÖREK
MALZEMELER
2.5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı silme tuz
1 paket ufak kuru maya
1 yumurta(akı içine sarısı üstüne)
aldığı kadar un
HAZIRLANIŞI
Kabın içine ılık sütü dökelim. İçine sütü, toz şekeri, tuzu bir güzel karıştıralım. Yağı, unu yavaş yavaş ilave edelim. Kulak memesinden biraz yumuşak olması lazım hamurumuzu en az yarım saat oda sıcaklığında dinlendirelim. fırın tepsinisini yağlayım elimizi sıvıyağa batırıp hamurlarımızdan limon büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp tepsiye dizelim . Üstüne yumurta sarısı ve çörek otu serpelim. 200 derecede pişirelim.
AFİYET OLSUN.Semra'nın Mutfağı'na Teşekkürler

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments