Column Left

30 Ağustos 2015 Pazar

Bayatlamayan Sodalı Poğaça

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bayatlamayan Sodalı Poğaça
Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 şişe soda
1 su bardağı sıvıyağ
yarım paket yaşmaya (21 gr)
2 yemek kaşığı şeker
1 yumurta (sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiğine un
Üzeri için:
Susam, çörek otu
Hazırlanışı:
Sütü ılıtalım yoğurma kabımıza alalım. Maya ve şekeri ekleyelim 5 dakika kadar bekleyelim. Ardından soda, yumurta beyazı, tuz ve sıvıyağı ekleyelim. Azar azar un ilave ederek oldukça yumuşak bir hamur elde edelim. Hatta elimiz hamura yapışır şekilde kalsın.
Hamurunuzun üzerini kapatalım ve ılık bir ortamda yarım saat kadar mayalandıralım. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize alalım. Yumurta sarısını sürelim, susam ve çörek otu ekleyelim. Tepside 15 dakika kadar tepsi mayasının gelmesi için bekletelim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişmeye bırakalım. Nefis poğaçalarımız hazır isterseniz sade tüketin isterseniz sandviç yapın. Çocuklarınızın beslenmesi için de ideal bir tarif:) Afiyet olsun:) CigdeMce Lezzetler'e Teşekkürler



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments