Column Left

5 Temmuz 2015 Pazar

YEŞİL MERCİMEKLİ PİLAV (ERZURUM PİLAVI)

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

YEŞİL MERCİMEKLİ PİLAV (ERZURUM PİLAVI)

MALZEMELER
1 su bardak bulgur
1 su bardağı yeşil mercimek
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı tereyağ (üzeri için)
2 bardak sıcak su
YAPILIŞ
Ayıklanmış ve yıkanmış mercimekleri bir tencereye alarak üzerine bol su ilave edip mercimekler yumuşayana kadar haşlayın.
Mercimeklerin suyunu süzüp kenara alın.
Sıvı yağ ve tereyağını  tencereye alarak  eritin ve yemeklik doğranmış soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun.
Bulgurları yıkayıp suyunu süzün ve bulgur ve mercimeği tencereye ilave edin.
Bir iki defa karıştırıp sıcak su ve tuzu ekleyin karıştırıp, kapağını kapatın.
Pilav suyu tamamen çekene kadar pişirin.
15 dakika dinlendirin.
Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağı yakmadan iyice kızdırın.
Pilavın üzerine gezdirin.
Not; Pilavın içinde yağ var ama üzerine ayriyeten koyulan tereyağ pilava ayrı bir koku ve lezzet katıyor.
Pilavımız Erzurum yöresine ait bir pilavdır...  AFİYET OLSUN...Lezzet Pınarından Damlalar'a Teşekkürler

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments