Column Left

7 Temmuz 2015 Salı

TEREYAĞLI EKMEKCİKLER

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

TEREYAĞLI EKMEKCİKLER
Malzemeler
2,5 su bardağı un
1/2 su bardağı mısır unu
1 paket kabartma tozu
1 paket ınstant maya
1 çay kaşığı karbanot
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
100 gr. yumuşak tereyağ
1 su bardağı sulu yoğurt
1 tatlı kaşığı sirke
Yapılışı
Derin bir kap içine unun yarısını ve kalan kuru malzemelerin tamamını eleyip,karıştırın.
Tereyağ ve sirkeyi ilave edip malzemeyle karıştırın.
Kalan unu ve yoğurdu ekleyip iyice yoğurun ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.
Hamuru tezgaha alıp parmak kalınlığında açılıp yuvarlak bir kalıpla kesin.
Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizilir.
Üzerlerine sıvıyağ sürülüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.aylinden denemeler'e Teşekkürler


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments