Column Left

11 Temmuz 2015 Cumartesi

Lavaşta Lahmacun

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Lavaşta Lahmacun
1 paket hazır lavaş ekmeği
200 gr kiyma ( yaklasik 12 lavas için yetecektir)
3 domates
2 soğan
3- 4 yeşil biber
1 çay bardağı sıvı yağ
1 buçuk yemek kaşıgi domates salçası
Tuz, kırmızıbiber arzuya göre pul biber
Lavastan Lahmacun Tarifi'nin Yapılışı
Ilk olarak aslinda ‘en zor’ – tabikide kolay- olan iç harcımizi hazırliyoruz.
Soganlari biber ve domatesleri robotdan gecirip kücültüyoruz.
Bir kaba alıp kiyma salça sıvı yağ ve baharatlari da ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Dilerseniz yogurabilirsiniz.
Ic harcımiz katı olmayacak yani hafif sulu olacakki lavasin içinde köfte gibi durmasin smile ifade simgesi (evet evet onuda yapmistim 2 sene önceki ilk lahmacun denemem daha çok köfte ekmek misali olmustu smile ifade simgesi )
Daha sonra fırınimizi açıp 180 dereceye ayarliyoruz.
Lavaslarimizin iki tanesini fırın kağıti serdigimiz tepsinin üzerine alıyoruz ve üzerine yaklasik 2 yemek kaşığı kıymalı harcımizdan ekliyoruz (lavasin boyuna göre degisir). . Ne çok koyun nede çok az birazda lavas gözüksün smile ifade simgesi
Önceden isitigimiz fırına veriyoruz simdi cakma lahmacunlari. Bende yaklasik 8 dakikada pistiler ama tabiki fırından fırına fark edecegi için siz yinede kontrol edin.
Yanina maydanoz limon salata ayran buyrun..Şerife'nin mutfağı'na Teşekkürler





Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments