Column Left

3 Temmuz 2015 Cuma

İRMİKLİ TATLI

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

İRMİKLİ TATLI
MALZEMELER
2,5 çay bardağı irmik
2 çay bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin;
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
4-5 damla limon
YAPILIŞI
Önce şerbeti hazırlayalım su şeker ve limon suyunu 15 dakika kaynatarak ılımaya bırakın.
Hamur malzemelerini yoğurma kabına alıp yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar kopararak yuvarlatın.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayın.
Önceden ısıtılmış 170 derecede pişirin.
Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine ılıyan şerbeti dökün. Şerbetini çektiğinde üzerini hindistan ceviziyle süsleyerek servis edebilirsiniz.AFİYET OLSUN...Lezzet Pınarından Damlalar'a Teşekkürler

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments