Column Left

24 Temmuz 2015 Cuma

İRMİKLİ KAKAOLU GÜL TATLISI

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

İRMİKLİ KAKAOLU GÜL TATLISI
MALZEMELER
1 sb irmik
3 sb un
150 gram margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı sirke
1 tutam tuz
şerbeti için:
3 sb şeker
2.5 sb su
çeyrek limon suyu
HAZIRLANIŞI
Önce şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyup ve kaynatalım.
Hamur yoğurma kabına un, kabartma tozu ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştıralım.
Kabartma tozu , vanilyayı unu ilave edelim  ve yoğuralım. Hamur ikiye bölelim.
Hamurun diğer yarısına kakao ekleyip iyice yoğuralım.
Bir parçası merdane ile 3-4 mm kalınlığında açılalım.
Çay bardağı ile keselim.Bir beyaz bir kakaolu üst üste koyalım.
4 veya 5 adet yuvarlak parçaları yarıları üst üste gelecek şekilde yanyana dizelim.
Rulo şeklinde saralım. Ortadan ikiye keselim.
Kestiğimiz kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizelim.
Ön ısıtma yapılmış 170 derece fırında 20-25 dakika pişirelim.
Şerbetini üzerine dökelim.
(şerbet soğuk tatlı sıcak olacak) Dilek Hanımın Mutfağı'na Teşekkürler







Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments