Column Left

8 Temmuz 2015 Çarşamba

ANTAKYA KAHVALTI SOFRALARININ HANIMAĞASI SÜRK (KÜFLÜ ÇÖKELEK)

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

ANTAKYA KAHVALTI SOFRALARININ HANIMAĞASI SÜRK (KÜFLÜ ÇÖKELEK)
MALZEMEMELER:
2 kg çökelek
3 yemek kaşığı kuru kekik
1 yemek kaşığı sürk baharatı(et baharatı)
1 tatlı kaşığı öğütülmüş kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
2 baş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru nane
yeteri kadar tuz
3 yemek kaşığı hakiki zeytinyağı
çökeleği kızartacak kadar biber salçası
HAZIRLANIŞI:
 sarımsaklar ezilerek tüm malzemeler bir araya getirilir ,once güzelce karıştırılır sonar et kıyma makinasında çekilir ve daha sonra güzelce yoğrularak avuç içinde yuvarlak şekiller verilir.
şekil verirken her tarafının pürüzsüz olması önemlidir
çatlamalar olursa bozulma olabilir.
Yuvarlak şekiller verdiğimiz sürklerimizi 3 şekilde tüketebiliriz
1. istersek bu haliyle tek tek jelatinlere sarıp buzlukta saklayarak,
(yemek istediğimizde buzluktan çıkarıp buzu çözündükten sonra zeytinyağı ile ...)
2. istersek 2 gün açıkta beklettikten sonra kapalı bir kap içerisinde dışlarının küflenmesini sağlayarak( daha sonra yiyecek zaman bir bıçak yardımıyla küflerini sıyırıp yıkayarak )
3. istersek iyice kuruyana kadar üzerine bir tülbent örtüp mutfakta bekleterek,
( yiyecek zaman sucuk dilimler gibi tabağa dilimleyip üzerine bol zeytinyağı ile...)
NOT:Ben 3. seçeneği tercih ediyorum damak tadıma en yakın olan o...Yerelmutfak'a Teşekkürler


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments